Logo Saphico
Anti-virus Programma's
Anti-virus Programma's

Antivirusprogramma’s: hoe kies je de beste bescherming?

Bedrijven en particulieren zijn steeds kwetsbaarder voor virussen en het verlies van gevoelige gegevens, zelfs als ze uitgerust zijn met een basis-antivirusbescherming. Om computers te besmetten, gebruiken hackers standaard transmissiekanalen, zoals het internet, e-mails, online gokplatformen, sociale netwerksites en te zwakke wachtwoorden.

In België is het aantal cyberaanvallen vermenigvuldigd met drie sinds de gezondheidscrisis.
Bij onze buren is 42% van de Franse kmo’s slachtoffer van een aanval met ransomware! Ze verliezen gemiddeld 100.000€ per aanval!

 

Kmo’s en ziekenhuizen: de voornaamste doelwitten van hackers

Kmo’s en spelers uit de gezondheidssector investeren amper in computerbeveiliging, waardoor hackers profiteren van de minder sterk ontwikkelde antivirusbescherming dan in de grote bedrijven.

Dit is ook de voornaamste doelgroep, aangezien ze in de ogen van de hackers meer te verliezen hebben: naar schatting is 40 % van hun waarde afkomstig van de informatie die ze in hun bezit hebben.

Cybercriminaliteit: ben je wel beschermd?

Elke dag steken nieuwe, steeds complexere hackerstechnieken de kop op die de klassieke antivirusbescherming ondermijnen.

Volgens een schatting van Cybercover, een verzekeraar van IT-risico’s, worden de totale inkomsten van cybercriminaliteit vandaag geraamd op 1.280 miljard dollar. Dat is meer dan het wereldwijde drugsverkeer.

Hoe kunnen we in deze kat-en-muiscontext voorkomen dat één van jouw computers wordt besmet door een virus dat leidt tot het verlies van gegevens van persoonlijke, financiële, commerciële en intellectuele aard?

Antivirusprogramma’s zijn sleutelelementen in jouw cyberveiligheid  

Vandaag is de ontwikkeling en implementatie van een strategie voor cyberveiligheid in je bedrijf, je toestellen en de gegevens van je gebruikers niet langer een keuze, maar een kwestie van goed beheer.

Antivirusprogramma’s maken deel uit van het basispakket in de strijd tegen virussen en om beter bescherming te bieden aan computers.

Toch moet je nog altijd de juiste bescherming kiezen, die bestand is tegen de meest recente hackerstechnieken en die je computers niet vertraagt. Deze bescherming moet up-to-date blijven zonder dat je er je zorgen om hoeft te maken. En ze moet er enkel met jou over communiceren wanneer dat echt nodig is.

De oplossing voor antivirusbescherming van Saphico: getest en bewezen 

Elke dag zien nieuwe, steeds complexere hackerstechnieken het licht.
Kies voor de complete en slimme oplossingen van Saphico.

  • Bescherming tegen spyware die zonder jouw medeweten persoonsgegevens en wachtwoorden deelt met een hacker.

  • Bescherming tegen ransomware die je gegevens versleutelt en de betaling van losgeld vraagt om opnieuw toegang te krijgen tot je gegevens.

  • Bescherming tegen frauduleuze e-mails die gebruik maken van de identiteit van een persoon die jij vertrouwt (bank, webshop, de post, bezorgdienst…) om gevoelige persoonsgegevens te stelen van de bestemmeling (in de meeste gevallen zijn dat bankgegevens).

  • Firewall: een hulpmiddel dat toezicht houdt op de gegevensuitwisseling tussen de computer en de buitenwereld, met als doel verdachte activiteiten traceren.

  • Spamfilter: beschermt tegen spamberichten die massaal worden verstuurd en die vooral bestaan uit gevoelige reclame.
Ben je op zoek naar de beste antivirusbescherming? Contacteer ons dan gerust.