Logo Saphico
Duurzaamheid
Duurzaamheid

Duurzaamheid in ICT

Om de CO2-uitstoot en trajecten van duizenden kilometers zoveel mogelijk te beperken, versterken we onze "Sobriety in ICT" -filosofie door ieder jaar zwaar te investeren.

Onze voetafdruk beperken. EN die van JOU

Dankzij onze investeringen kunnen we het beheer van je IT-infrastructuur vanuit ons kantoor uitvoeren: pc, switches, firewalls, camera’s en telefoontoestellen.

Alles waarvoor geen interventie ter plaatse nodig is, halen we uit onze processen en beheren we in realtime vanuit onze helpdesk. Voor alle andere gevallen blijven we natuurlijk actief op de baan en blijven we tal van andere oplossingen ontwikkelen.

Verder wijzen we onze klanten op het energieverbruik van onze oplossingen en pleiten we voor producten, gewoontes en oplossingen die bijdragen tot een lager energieverbruik.

 

EEN STRENGE SELECTIE VAN PARTNERS

We horen vaak, en terecht, dat datacenters de grootste energieverbruikers zijn. Bij Saphico werken we samen met LCL, een bedrijf dat met duurzaamheidsonderzoek bezig is. LCL ondertekende het European Datacenter Pact dat als doel heeft een koolstofneutraal beleid te volgen.

Om te evolueren naar koolstofneutraliteit doet LCL zoveel mogelijk beroep op groene energie. Ze beperken het waterverbruik, hergebruiken de warmte die de servers opwekken, en recycleren de IT-apparatuur.

Bij Saphico zien we toe op het milieubeleid van onze partners. Ricoh, bijvoorbeeld, voert al ruim 20 jaar een beleid voor energiebesparing en de recyclage van zijn producten.

 

Ontdek onze waaier aan oplossingen