Logo Saphico
Ricoh printers kopieerapparaten
Ricoh printers kopieerapparaten

Ricoh : vernieuwende oplossingen voor printers en kopieerapparaten 

Ricoh. Betaalbare vernieuwing.

Technologie creëert tal van kansen, maar kan ook stress veroorzaken als we niet mee blijven met de voortdurende ontwikkelingen.

Hier toont Ricoh zich als een echte marktleider, maar dan wel een leider die dicht bij de klanten staat en begaan is met de commerciële activiteiten van kleine en middelgrote ondernemingen.

Met vernieuwing op het oog helpt Ricoh jouw organisatie om altijd maar wendbaarder, productiever en rendabeler te worden.

Printers en kopieerapparaten: kampioenen in veelzijdigheid

De multifunctionele apparaten van Ricoh zijn snel, intuïtief en krachtig in alle professionele omgevingen, kantoorruimtes of productiesites.

Tot 4 keer minder ruimte en kabels
De multifunctionele oplossingen van Saphico bieden je een hele reeks voordelen: één apparaat kan tot vier andere apparaten vervangen!

Ontdek de voordelen en verschillende opties :

 • Slechts één randapparaat
 • Printer, scanner en kopieerapparaat en faxtoestel
 • Op afstand (wifi)
 • Via USB en SD-kaart
 • In kleur of in zwart-wit
 • Sorteert, plooit en niet
 • Automatiseert de processen
 • Verbonden met de Cloud en met SharePoint
 • Goedkoop in aanschaf / Betaalbaar
 • Energiezuinig
 • Ruimtebesparend
 • Tijdbesparend
 • Te huur of te koop

 


 
Kies je geschikte multifunctionele printer of kopieerapparaat

Snelheid en resolutie
De twee belangrijkste criteria zijn de resolutie, uitgedrukt in DPI, en de afdruksnelheid. Beide criteria zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: hoe hoger de DPI, hoe beter de afdrukkwaliteit van je multifunctionele printer, maar hoe langer het printen zal duren.

Verbruiksartikelen
Een ander criterium om op te letten bij de keuze van je multifunctionele printer: het type verbruiksartikelen en de bijbehorende kosten. Vergeet niet dat het budget voor je inktpatronen aanzienlijk kan zijn. Ga daarom eerder voor afzonderlijke inktpatronen: als één van de inktpatronen leeg is, hoef je zo de drie andere kleuren niet meteen te vervangen.

Welke technologie: laser- of inkjetprinter?

 1. Laserprinter: in tegenstelling tot wat velen denken, gebruikt een laserprinter geen inkt, maar wel toner, een minder duur poeder dat smelt bij hoge temperatuur.
  De laserprinter is duurder in aankoop, maar print sneller en zuiniger, en de kwaliteit is minder dan die van een inkjetprinter.

 2. Inkjetprinter: hier geen toner of hoge temperatuur, maar dus wel inkt in patronen die in fijne druppeltjes verstuift. Zo krijg je een betere resolutie dan met een multifunctionele laserprinter en dus ook een betere afdrukkwaliteit. Maar de afdruksnelheid is veel trager en de kosten van de verbruiksartikelen zijn veel hoger.

Documentbeheer:
de beproefde oplossingen van Saphico

Met meer dan 25 jaar ervaring heeft Saphico de nodige kennis om je te helpen bij de juiste keuze uit ons uitgebreide scala innovatieve oplossingen.

In nauwe en dagelijkse samenwerking met Ricoh, maar ook met HP en Kyocera, stuk voor stuk bevoorrechte partners, bieden we je producten en diensten met een meer kwaliteit en efficiëntie dan de markt te bieden heeft.

Ben je op zoek naar multifunctionele oplossingen? Contacteer ons gerust.